Informacja prasowa Jak karmić dziecko w 2021 roku zgodnie z najnowszymi zaleceniami dotyczącymi zasad żywienia zdrowych niemowląt?24 lutego 2021 r.Polskie Towarzystwo Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci opublikowa
08.2016 r.Migdałki – co warto o nich wiedzieć?Chyba najbardziej znanym migdałkiem jest migdałek gardłowy, czyli tak zwany trzeci migdałek, który uprzykrza życie dzieciom i ich rodzicom. Ten jednak zanika u przeważającej w
Warszawa, XX grudnia 2020 r.INFORMACJA PRASOWAŚwięta, święta, a po świętach… nadprogramowe kilogramyZdecydowana większość z nas z utęsknieniem oczekuje na Święta Bożego Narodzenia. Chociaż z powodu epidemii koronawir
INFORMACJA PRASOWABolesławiec, 28 lipca 2017 r.Twarde lądowanie – jak poradzić sobie z kontuzją kolana?Zdrowe stawy, silne mięśnie i prosty kręgosłup? W dzisiejszych czasach niełatwo zadbać o te aspekty naszego zdrowia.
Informacja prasowa 26.02.2018 r. Brak dostępu do leczenia, liczona w latach diagnostyka i setki apeli do przedstawicieli polskiego systemu opieki zdrowotnej – oto rzeczywistość osób z chorobą Fabry’ego w Polsce
INFORMACJA PRASOWABolesławiec, 9 sierpnia 2019 r.Zwyrodnienie stawu biodrowego – czy zawsze konieczna jest operacja?Zwyrodnienie stawu biodrowego (koksartroza) to schorzenie, które najczęściej dotyka osób po 50. roku życia.
Stanowią źródło witamin, przeciwutleniaczy i łatwoprzyswajalnych biopierwiastków. Przywracają równowagę kwasowo-zasadową, którą zaburzają ciężkostrawne, najczęściej mięsne posiłki. Są przy tym proste w przygotowaniu
Ludzie o niskim ciśnieniu bardzo łatwo marzną. Ich dłonie i stopy są lodowate, często zimne, mimo, że nie ma takiej temperatury, która usprawiedliwia występowanie dreszczy. Często na niewiele się zdaje wkładanie dodatkowyc
Warszawa, 17-10-2017Polski zespół terapeutyczny najlepszym zespołem opieki nad pacjentem w Europie! – Eksperci Polskiej Grupy Raka Płuca nagrodzeni w prestiżowym konkursie stowarzyszenia IASLCOlbrzymi sukces na międzynarodowe
PESTKI DYNI – jesienne skarby naturyJesienią króluje jej wysokość dynia, która zachwyca kolorem, wielkością, różnorodnością i smakiem. Jest dynia piżmowa, zwyczajna, muskat, makaronowa, dynia francuska czy Hokkaido… a