Tylko do 19.00!Stara prawda, że śniadanie powinno się zjadać obfite, obiad mniej, a kolację lekką, znają i powtarzają wszyscy. Pojawia się jako wariacja pt.: „śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, kolac
09.2015Jak opiekować się bliskim cierpiącym na chorobę Alzheimera?Na chorobę Alzheimera cierpi od 15 do 21 milionów osób na świecie i, jak zapowiadają lekarze, skala tego problemu będzie się powiększać. Przy okazji Świ
Zioła w pastach do zębówZiołowe pasty do zębów często zawierają składniki takie jak mięta pieprzowa czy goździk. Jednak w ich składzie mogą znajdować się również mniej znane, jak stosowany od tysiąclecia w krajach ar
Dr n. med. Agnieszka WroczyńskaKrajowy Ośrodek Medycyny Tropikalnej w GdyniMalaria w podróżyMalaria (inaczej: zimnica) jest najpowszechniejszą chorobą pasożytniczą w tropiku. Stanowi ona od lat jeden z ważniejszych problem�
MATERIAŁ PRASOWYVisolvit Junior – dla każdego coś dobrego!Jeśli Twoje dziecko lubi warzywa i owoce jesteś prawdziwą szczęściarą. Zazwyczaj pociechy chętniej zjedzą słodką przekąskę niż zdrową surówkę czy war
Jeśli masz ochotę na chwilkę świetnego relaksu w wannie, oprócz lampki wina i kilku nastrojowych świec nie zapomnij do wody kilku musujących dodatków. Mają właściwości nawilżające, aromatyzujące i pilingujące. To wspan
Informacja prasowaWarszawa, 5 września 2019 r.Ochota na słodkie potrafi dopaść w najmniej oczekiwanym momencie i nie lubi czekać. Choć wybory na „słodkim głodzie” bywają nie do końca racjonalne, coraz częściej szukamy
Informacja prasowaWarszawa, 04 czerwca 2019 r.Według badań Bakalland aż 85 proc. Polaków zwraca uwagę na jakość produktów spożywczych. To najważniejszy czynnik wpływający na decyzje zakupowe konsumentów w naszym kraju.
Informacja prasowa6 czerwca 2018, WarszawaStaw kolanowy, czyli największa zmora biegaczy. Jak zapobiec kontuzji?Staw kolanowy to bardzo wytrzymała, ale jednocześnie skomplikowana konstrukcja, która nadwyrężana jest na różne
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z grzybami oraz kapustąPrzepis firmy ProfiSkładniki:• 1 litr Barszczu czerwonego Profi w kartonieFarsz:• 60 g suszonych grzybów• 200 g kiszonej kapusty• 1 cebula• 1 łyżka mas�