Oczywiście, nasze życie nie będzie trwać wiecznie choćbyśmy podejmowali nie wiadomo jak wielkie próby jego przedłużenia. Aczkolwiek można je sobie ułatwić, sprawić, że na stare lata na tle naszych rówieśników zachowamy
Materiał eksperckiPoznań, 3 lutego 2017Mikroflora jelitowa – fakty i mity o bakteriachW naszym ciele żyje wiele jeszcze niezbadanych mikroorganizmów, ich łączna waga w samych jelitach może wynosić nawet 2 kilogramy. Najwi�
Informacja prasowaWarszawa, 21 stycznia 2020 r.Burger czy sałatka? – Polacy coraz chętniej eliminują mięso z dietyCoraz więcej osób deklaruje rezygnację z mięsa lub znacząco ogranicza jego spożycie – niespełna 12% prz
Unikasz picia kawy, ponieważ zawiera na kofeinę? Zewsząd płyną głosy, że ma ona zły wpływ na nasz organizm, że należy ją ograniczyć, a najlepiej po prostu unikać. Dlatego zastępujesz kawę herbatą i wydaje Ci się, że
Warszawa, 19 sierpnia 2019 r.Informacja prasowa5 nieoczywistych sposobów na wykorzystanie sody oczyszczonejW dobie wszechobecnego konsumpcjonizmu, coraz częściej szukamy porad i sprawdzonych sposobów na rozwiązanie codziennych
Podróż do świata zdrowiaW upalny wakacyjny czas nie zapominajmy o kremie z filtrem ochronnym, piciu wody i zdrowych olejach. Te ostatnie zapewnią naszemu organizmowi należytą ochronę przed różnymi chorobami, będą wspomaga�
INFORMACJA PRASOWABolesławiec, 22 maja 2017 r.Powrót do aktywności po wypadkuTrudno jest wszystko przewidzieć i perfekcyjnie zaplanować – wypadki zdarzają się i czasem jeden niefortunny ruch może mieć wpływ na nasze zdro
Przepis kulinarnyKasza jęczmienna z dynią i kurkamiSkładniki:– 2 saszetka kaszy jęczmiennej grubej, np. marki Halina– 1 mała dynia piżmowa– świeży rozmaryn– sól, pieprz– olej rzepakowy tło
Koniec wakacyjnych miesięcy przynosi zawsze wiele zmian nie tylko w codzienności naszych pociech. Z dnia na dzień rodzice również muszą przestawić się na nowy plan dnia, który obejmować będzie dodatkowe obowiązki. Na szczę
Przepisy szefa kuchni Marcina Budynka, ambasadora kampanii„Warzywa i owoce – na szczęście”Burger wołowy na plackach z cukinii z keczupem z jabłek Składniki (dla 4 osób):• 600 g mięso wołowego mielone (1:1 szpond