Wypadające włosy to koszmar spędzający sen z powiek. Nie ma się co martwić jeśli wypadanie jest krótkotrwałe i występuje w okresie przesilenia wiosennego czy jesiennego. Gorzej, jeśli wypadanie trwa dłużej. Zwykle jest to
Wiele z nas stojąc w sklepie przy półce z produktami spożywczymi zanim włoży coś do koszyka najpierw dokładnie ogląda etykietę na produkcie. Nie robimy tego jednak, dlatego, że chcemy poznać skład wybieranego produktu, ale
Informacja prasowa Almettewrzesień 2020Almette – wyprodukowano w PolsceNa pograniczu Mazowsza i Podlasia, w WęgrowieSerki twarogowe Almette powstają w Węgrowie – urokliwej miejscowości, położonej na pograniczu Mazowsza i
Warszawa, 16 grudnia 2019 AstraZeneca i Uniwersytet Warszawski wspólnie będą wypracowywać nowe metody leczenia nowotworów i innych choróbAstraZeneca Pharma Poland i Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego podp
Nowoczesna ortopedia z komórkami macierzystymiKomórki macierzyste z tkanki tłuszczowej mogą różnicować się w chrząstki i kości, dzięki czemu są wykorzystywane w nowoczesnej ortopedii. Podane do chorego stawu, regenerują i
Warszawa, 08.10.2020niedziela 10 października to Światowy Dzień Zdrowia PsychicznegoPowiedz #bomisiechce z paraolimpijczykiem Wojciechem Makowskim. Jest tyle powodów, by działaćJuż w najbliższą sobotę obchodzimy Światow
INFORMACJA PRASOWA Przedwiosenne porządki – oczyszczanie organizmuWraz z końcem karnawału wielu z nas zaczyna myśleć o zdrowym wejściu w wiosnę. Po jesienno-zimowym czasie wa
Informacja prasowaPoznań, 21 listopada 2018 r.Jak się bawić w Andrzejki?Andrzejki, przypadające w nocy z 29 na 30 listopada, to doskonały czas na zabawę w przepowiadanie przyszłości. Jest to również ostatni moment na organ
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 16 lipca 2018Sukienki, marynarki, ołówkowe spódnice, dżinsy, koszule… i oczywiście kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt par butów – to tylko część ubrań, które znajdują się w garderobie
Szczecin, 15 października 2020 r.36 kilogramów chleba zjada rocznie statystyczny Polak: jak wybrać ten najzdrowszy? Dokładnie 35,8 kg pieczywa w ciągu 12 miesięcy spożywa przeciętny Polak – wynika z danych Głównego Ur