Warszawa, 25.08.2020 r.Czerwone, żółte, a nawet brązowe, pełne smaku i aromatu – takie są właśnie polskie pomidory. Chętnie sięgamy po nie jako dodatek do kanapek, sałatek, jako składnik zup i sosów. Ale nie wszyscy wie
Unikasz picia kawy, ponieważ zawiera na kofeinę? Zewsząd płyną głosy, że ma ona zły wpływ na nasz organizm, że należy ją ograniczyć, a najlepiej po prostu unikać. Dlatego zastępujesz kawę herbatą i wydaje Ci się, że
Informacja prasowaWarszawa, 28 października 2020 r.Ziemniaczanym szlakiem przez Peru i kraje EuropyZanim ziemniak zdobył nasze podniebienia, przebył bardzo długą drogę z Ameryki Południowej. Za jego ojczyznę uznawane jest ma
Cykl: Zapytaj stomatologa – Szkliwo zęba – Twarde jak kamień, a jednak łatwo je zniszczyć! Dowiedz się jak ważne jest szkliwo nazębne, co może je uszkodzić i czy można odbudować zniszczone szkliwo.Może nie jest
Jesień nie musi być nudna. Długie, jesienne wieczory to idealny czas, by rozwijać kreatywność dziecka. Pomysły leżą na leśnej ścieżce czy dawno nieodkurzanej półce z zabawkami – trzeba tylko po nie sięgnąć. Cora
Warszawa, 17 września 2020 r.Nowy rok szkolny to wyzwanie nie tylko dla uczniów, ale także dla rodziców. Nieodłącznym elementem każdego dnia w szkole jest drugie śniadanie. Powinno być smaczne, ale przede wszystkim zdrowe i
Informacja prasowaGrajewo, 16 września 2020Smaki, które pamiętasz z dzieciństwaKażdy ma smaki, zapachy, dźwięki czy przedmioty, które kojarzą mu się z dzieciństwem i przywołują wspomnienia beztroskich lat. Dzisiaj w skl
Materiał eksperckiPoznań, 3 lutego 2017Mikroflora jelitowa – fakty i mity o bakteriachW naszym ciele żyje wiele jeszcze niezbadanych mikroorganizmów, ich łączna waga w samych jelitach może wynosić nawet 2 kilogramy. Najwi�
Czy jedzenie naprawdę może poprawiać kondycję mózgu? Nasz mózg pracuje bez wytchnienia. Nawet podczas snu pozostaje aktywny, segregując informacje i tworząc nowe powiązania między neuronami. W momentach dużej aktywności in
Informacja prasowaPoznań, 6 marca 2019 r.Słodkości z okazji Dnia Piekarzy i Cukierników15 marca obchodzić będziemy Dzień Piekarzy i Cukierników. To niezwykle słodkie święto przypada w rocznicę wspomnienia św. Klemensa,