Wiosenna odnowa organizmuOrganizm po zimie jest wyczerpany częstszymi infekcjami czy dietą bogatą w tłuszcz i węglowodany. Dlatego obecnie jest idealny czas na zmiany, na rozpoczęcie regularnej aktywności fizycznej czy przejśc
Informacja prasowaWarszawa, 11 lipca 2019 r.Polskie warzywa i owoce – na szczęście i dobre… życie!Warzywa i owoce – smaczne, niskokaloryczne, sycące, a przede wszystkim zdrowe. Mogą stanowić dodatek do posiłku bądź sa
Informacja prasowaWarszawa, 30 maja 2018 r.Za zdrowie naszej jamy ustnej w największym stopniu odpowiada prawidłowa higiena. Jednak zdarza się, że dokładnie szczotkujemy zęby, regularnie korzystamy z płynu do płukania i nitki
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 2 stycznia 2020r.Za pasem nowy rok, a wraz z nim noworoczne postanowienia. W 2020 znów planujesz schudnąć, wrócić na siłownię lub nauczyć się nowego języka? To świetnie – robiąc coś dla sieb
Warszawa, 24.08.2022Ciężki powrót z urlopu? Radzimy, jak bezboleśnie wrócić do pracy po wakacjach!Niechęć na myśl o powrocie do pracy, poczucie przytłoczenia, zmęczenie mimo wypoczynku na urlopie – to składowe tzw. Synd
Data publikacji: 2020-11-09, 06:17Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Telemedycyna w czasie pandemii głównym sposobem na pierwszy kontakt z lekarzem. Odpowiednie przygotowanie się do teleporady zwiększy jej skuteczność [DEPE
Informacja prasowa Luty 2021 r.MIKRObiota – WIELKI wpływ na przyszłośćCzy istnieje sposób na zmniejszenie ryzyka rozwoju alergii u dziecka?WHO szacuje, że nawet co 3 osoba na świecie może cierpieć z powodu alergii .
Informacja prasowaWarszawa, 21 stycznia 2020 r.Burger czy sałatka? – Polacy coraz chętniej eliminują mięso z dietyCoraz więcej osób deklaruje rezygnację z mięsa lub znacząco ogranicza jego spożycie – niespełna 12% prz
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 6 czerwca 2018 r.Komórki macierzyste – nasza wewnętrzna dawka zdrowiaKażdy z nas posiada życiowe pasje, których realizacja wymaga dużej ilości czasu, zaangażowania i… zdrowia. Co powinniś
Warszawa, 23.12.2020 r.Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska przeżywa odrodzenie – aż 85% Polaków lubi